dacia2-600x450.jpg
Az új külsőhöz új belső is dukál: a nem hivatalos fényképeken már álca nélkül látható a friss beltér, ami egy teljesen új koncepció, mind a Dusterhez, mind az előző Logan/Sandero generációhoz képest. Jól kivehető az új nagy kijelző, amin egy teljesen új rendszer fog futni, és számomra fucsa módon balra mellette egy USB-csatlakozó, amiből reméljük, hogy lesz még legalább egy. Lentebb megtalálható a Dusterből áthozott automata klímapanel, és a 6(!) sebességes kézi váltó (valószínűleg csak a dízelhez jár majd), valamint az automata(!) kézifék kar(csak magasabb felszereltség) egy szivargyújtó/12V-os csati-val megfűszerezve. Az olcsóbb változatok nyilván nem fogják megkapni a nagy kijelzőt, várhatóan egy TFT kijelző fog a helyére kerülni rádió és egyéb alap információk kijelzésére.

Az óracsoport szintén a Dusterből lett áthozva a spórolás nevében, valamint a műanyagokról is sejteni lehet, hogy nem lesznek túl minőségiek, ugyanakkor megfigyelhető egy vélhetően szövet anyagú dekorációs betét, ami mindenképpen egy jó pont. A műszerfal és az ajtók találkozásán is próbáltak finomítani, ez egész jól sikerült, örömteli, hogy gondoltak erre is, ugyanis sok drágább autónál nincs meg ez az átmenet. A multikormány csakugyan a Dusterből érkezett, a régi, jól megszokott bajuszkapcsolókkal. A kormánytól balra lent pedig a fényszóró magasságállítás és az óracsoport fényerejének állító kapcsolói találhatóak. Kártyás, avagy kulcs nélküli nyitást és indítást a képen látható(?) kulcs alapján nem fog kapni, ennek viszont ellent mondnak a külső képek, ahol az első kilincseken egy-egy gomb is megfigyelhető.

Összegezve egy sokkal kellemesebb hatású belteret kapunk majd, kicsivel jobb anyagokkal, több kényelmi extrával, és egy új infotaiment rendszerrel.