duster1.jpg
A Dacia tegnap bemutatta a jelenleg 5 éve piacon lévő Duster felfrissített változatát. Az ami jó azon ne változtassunk elvet követve vittek véghez apróbb módosításokat. Megkapta az új Logan és Sandero modellekből már ismerős ,,Y’’ mintázatú fényszórókat előre is és hátulra is, előbbi már teljesen LED-es, beleértve az irányjelzőket is, ami Daciában először LED-es. Az autó külsejét tekintve ami még szembetűnő változás, az a kicsit megváltozott hűtőrács, az új 16” és 17” kerekek, valamint egy új színt kapunk Arizona Orange néven.
Duster3
A utasteret illetően lecserélték a fejtámlákat és a kárpitot is egy jobb minőségű szövetre, amivel várhatóan nő a komfort érzet is, ahogyan az új, végre normális könyöklővel, ami alatt 1,1 literes tárolórekesz és 2 darab USB csatlakozó lapul, illetőleg 7cm-es úton mozgatható. Jó hír, hogy már a hátul ülők is kaptak 2 darab USB-C típusú csatlakozót.
Duster6
Mostantól az alapfelszereltség részét képezi az automata fényszórókapcsolás, a tempomat, valamint az automata klíma is. Bekerült a szintén új Logan/Sandero modellekből ismerős 8 colos központi kijelző, amin ugyanúgy elérhető a vezeték nélküli Android Auto és Apple Car Play funkció.
Duster5
Az autó nem vesztett a terepképességeiből sem, továbbra is kérhető az összkerékhajtás. Az erőforrásokat tekintve nem történt változás, maradt a 115 lóerős 1.5 dCi, a 90 lovas 1 literes(gázosan is), és a 130, illetve 150 lovas 1.33-as turbóbenzin. Utóbbihoz kapható lesz a régebbi Renault-okból ismert 6 fokozatú duplakuplungos automata váltó is, ám csak az elsőkerekes kivitelekhez.
203176373 6238138688513 8169113386962249383 N
A vezetéstámogató rendszerek terén a holttérfigyelőt fejlesztették, ami 30-140 km/h sebesség között már hangjelzést is ad. A többi segéd mint az lejtőn elindulást segítő rendszer, valamint a 360° kamera továbbra is jár, ahogy az automata Dacia kártya is.
Duster2
Ugyan a Dacia-nál most volt embléma és stílusváltás, a frissített Dustert még a klasszikus sörnyitó emblémával dobják piacra, hogy mikor és mennyiért arról még nincs információ, várhatóan valamikor az idei év második felében lesz megvásárolható.
Dacialogo