Loading…

Close
DACIA Klub Magyarország
  • Hírek
  • Fórum
  • A klub
    • Bejelentkezés
    • Régi oldalaink
    • Csináld magad!
    • Klubtalálkozók
    • Klubszabályzat
    • Fórumszabályzat
    • Sütiszabályzat
    • Oldaltérkép
  • Kapcsolat
  • Kereső
  • Mi történt?

Fórum

• Fórum
  • Általános eszmecsere
  • Dacia, típusok szerint
  • Dacia Sandero

Dacia Sandero

Válasz írása 
  • Ugrás ide: Előző téma
  • Ugrás ide: Következő téma

• Ugrás ide: Dacia, típusok szerint
  • Ugrás ide: Szövegelő
  • Ugrás ide: Problémák, megoldásaik
  • Ugrás ide: Adok-veszek
  • Krogergo
    • Regisztrált tag #331
    • Regisztrált: 2006 augusztus 01 kedd , 18:40:26
    • Bejegyzések: 222

krogergo
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Krogergo
    Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Ha megmozdúl. nem kell csúsztatni /rövid az első fokozat/ ,könnyen viszi akár10 q-t is.(0.9tce)

bati

Neked a fogyasztás hogyan alakul? Valaki azt mondja lehetetlen az 5ös valtó kiosztása... Arra gondolhat, hogy igen leesik a fordulat váltáskor, ahol nem dolgozik a turbó?
    Aggódok, a fogyi ugyanolyan lesz, mint egy 1.6sce, aztán egy turbos motor csak kényesebb. A következő 10évre keresek autót...

csoppika

Következő 10 évre keresel? smile Szólja ha találsz, sokakat érdekel. Nem gyártanak már olyan új autót. A használtnak meg feladja a szent kenetet általában az előző tulaj a spórolásával. Szóval hiába jó valami újan, ha 5 év alatt hazavágják.

• csoppika
    • Regisztrált tag #311
    • Regisztrált: 2006 június 18 vasárnap , 21:21:52
    • Bejegyzések: 22

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Ha megmozdúl. nem kell csúsztatni /rövid az első fokozat/ ,könnyen viszi akár10 q-t is.(0.9tce)

bati

Neked a fogyasztás hogyan alakul? Valaki azt mondja lehetetlen az 5ös valtó kiosztása... Arra gondolhat, hogy igen leesik a fordulat váltáskor, ahol nem dolgozik a turbó?
    Aggódok, a fogyi ugyanolyan lesz, mint egy 1.6sce, aztán egy turbos motor csak kényesebb. A következő 10évre keresek autót...

csoppika

Következő 10 évre keresel? smile Szólja ha találsz, sokakat érdekel. Nem gyártanak már olyan új autót. A használtnak meg feladja a szent kenetet általában az előző tulaj a spórolásával. Szóval hiába jó valami újan, ha 5 év alatt hazavágják.

Krogergo

Hát pedig holnap készülök Pápára egy szürke 1.2es MCV megnézni. 100000et vallottak be. Aztán hogy milyen lesz? Szőrszálhasogató haver sajna nem ér rá... No mindegy. Az a gyanus, 2 hete fent van már. Élőben kiderül. Legfeljebb kérek az ottani Renaultnál átvizsgálást jövő hétre...
    A B opció egykettes Sandero, de ott pici a csomagtartó. Turbost nagyon nem merem használtban.

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Szóval akkor:
    a: Új autó kéne(stepwayre nincs keret, a többi alacsony pecához földúthoz)
    b: Minél fiatalabbat? (van most fent egy 0.9tce MCV, 2019es, esetleg olyasmit?)
    c: Akár egy 5 éves 0.9tce Sandero Stepway, nem makulátlan?
    Nem tudom egy márkaszerviz ha kérek átvizsgálast, vajon mit tudhat meg?

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sracok.
    Egy Sanderon melyik részén hány mikron festék vastagsagot kellene mérnem? Kb?

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310
    • Regisztrált: 2021 december 08 szerda , 10:50:53
    • Bejegyzések: 8

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

Tegnap este kigurult a kereskedésből, Sandero Comfort. Egy Clio 4-est váltott. Eddig nagyon bejön!

• macilka
    • Regisztrált tag #189
    • Regisztrált: 2006 március 06 hétfő , 13:29:58
    • Bejegyzések: 106

Laureate 1.4 MPI torreádor piros.légkondi
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    macilka
    macilka
    • Regisztrált tag #189

220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sok-sok baleset és hiba mentes km-t kívánok!Legalább annyit,mint az enyémben van.

• Duster013
    • Regisztrált tag #3195
    • Regisztrált: 2020 április 11 szombat , 09:52:09
    • Bejegyzések: 24

Duster013
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Duster013
    Duster013
    • Regisztrált tag #3195

Duster013
    Nincs visszaút
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Csatlakozva az elöttem szólóhoz: sok örömed legyen benne és vele! smile

• Deleted-User-3242
    • Regisztrált tag #3242
    • Regisztrált: 2020 szeptember 15 kedd , 09:47:57
    • Bejegyzések: 0

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Deleted-User-3242
    Deleted-User-3242
    • Regisztrált tag #3242

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Nemrég egy autópálya parkolójában volt alkalmam az új Sandero-t "körüljárni" és nagyon kedvező benyomást keltett. Használd megelégedéssel.

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat!

• Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Krogergo
    Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

Tegnap este kigurult a kereskedésből, Sandero Comfort. Egy Clio 4-est váltott. Eddig nagyon bejön!

captainosi

Gratulálok hozzá! Ha gyűlnek a km-ek, írhatnál egy összefoglalót, véleményt a Clio4/Sandero3 összehasonlításáról.

• Sheme
    • Regisztrált tag #80
    • Regisztrált: 2005 október 15 szombat , 19:28:16
    • Bejegyzések: 83

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Sheme
    Sheme
    • Regisztrált tag #80

V.I.P
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

captainosi

Szép piros színe van!

Milyen az egyenesfutása?

Kell korrigálni, mint az L2-n? Jó lenne ezzel valamit kezdeni, mert engem zavar, hogy apró mozdulatokkal kell egyenesben tartanom a talicskát.

Más tészta: épp a Jogger árlistát néztem és összekonfigoltam magamnak egyet - ugye jól JÖNNE az Adriára a búvártúrákhoz.

Nos 6 654 eFt-ra jött ki - LPG, 5 személyes, meteorszürke Nav EU csomag, prémium csomag.

Pótkerék nincs, ezt valahogy csak meg lehet oldani, például a csomagtartó jobb hátsó oldalához odarögzíteni. Legyen így a teljes ára 6 700k . Tekintve az €/Ft árfolyamot és még az egyéb sarcokat, költségeket, ez már fáj.

Nos itt véget is ért az álmodozásom. A DönCI hiányát nem is említem - még a 95 Le / 220 (230???)Nm-es verzióval SEM ér meg ennyi pénzt -, de hogy nincs benne az az 1.33-as benzines, az bosszantó és fájdalmas. Kizártnak tartom, hogy csomagokkal, 3-4 fővel, klímával az Adriára menet 5-6 liter között fogyasszon. Jó lesz az 9-10 liternek is és a környezetnek máris adtunk egy óriási sallert.

Legfeljebb szélcsendben, a Nagy Alföldön, 90-nel szambázva az M44-sen tudja tartani a megadott fogyasztását. Ahhoz meg rettentően...hát, izé..., az ára nem a magyar pénztárcához van szabva. Állami támogatással sem éri meg, kíváncsi vagyok a fenntartási költségeire. Ahhoz meg kissé drága, hogy napi 8-10 km-t bohóckodjon vele az ember, sokkal jobban járHAT egy használt tragaccsal.. (Örömmel nézném meg a MűhelyPRN-ban...)

Álmodni szép és jó dolog. Remélem azért pár darabot eladnak belőle és klubtag az illető. Kíváncsi vagyok a véleményére.

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

captainosi

Gratulálok hozzá! Ha gyűlnek a km-ek, írhatnál egy összefoglalót, véleményt a Clio4/Sandero3 összehasonlításáról.

Krogergo

Köszönöm!

Hétvégén lesz hosszabb út, utána írok egy pár sort az első benyomásokról.
    Eddig majdnem mindenben jobban tetszik a Sandero.

• Nagya21
    • Regisztrált tag #2547
    • Regisztrált: 2015 március 16 hétfő , 09:02:22
    • Bejegyzések: 75

Székesfehérvár
    3 éve
    2021 december 15 szerda , 18:46:58Nagya21
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Nagya21
    Nagya21
    • Regisztrált tag #2547
    • Regisztrált: 2015 március 16 hétfő , 09:02:22
    • Bejegyzések: 75

Székesfehérvár
    Nincs visszaút
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

captainosi

Szép piros színe van!

Milyen az egyenesfutása?

Kell korrigálni, mint az L2-n? Jó lenne ezzel valamit kezdeni, mert engem zavar, hogy apró mozdulatokkal kell egyenesben tartanom a talicskát.

Más tészta: épp a Jogger árlistát néztem és összekonfigoltam magamnak egyet - ugye jól JÖNNE az Adriára a búvártúrákhoz.

Nos 6 654 eFt-ra jött ki - LPG, 5 személyes, meteorszürke Nav EU csomag, prémium csomag.

Pótkerék nincs, ezt valahogy csak meg lehet oldani, például a csomagtartó jobb hátsó oldalához odarögzíteni. Legyen így a teljes ára 6 700k . Tekintve az €/Ft árfolyamot és még az egyéb sarcokat, költségeket, ez már fáj.

Nos itt véget is ért az álmodozásom. A DönCI hiányát nem is említem - még a 95 Le / 220 (230???)Nm-es verzióval SEM ér meg ennyi pénzt -, de hogy nincs benne az az 1.33-as benzines, az bosszantó és fájdalmas. Kizártnak tartom, hogy csomagokkal, 3-4 fővel, klímával az Adriára menet 5-6 liter között fogyasszon. Jó lesz az 9-10 liternek is és a környezetnek máris adtunk egy óriási sallert.

Legfeljebb szélcsendben, a Nagy Alföldön, 90-nel szambázva az M44-sen tudja tartani a megadott fogyasztását. Ahhoz meg rettentően...hát, izé..., az ára nem a magyar pénztárcához van szabva. Állami támogatással sem éri meg, kíváncsi vagyok a fenntartási költségeire. Ahhoz meg kissé drága, hogy napi 8-10 km-t bohóckodjon vele az ember, sokkal jobban járHAT egy használt tragaccsal.. (Örömmel nézném meg a MűhelyPRN-ban...)

Álmodni szép és jó dolog. Remélem azért pár darabot eladnak belőle és klubtag az illető. Kíváncsi vagyok a véleményére.

Sheme

HAli!!!
    0.9 Tce fogyiadatokat tudok mondani, görögország oda vissza.
    Sanyi Stepway 6.7L 3 személy fullra rakva. 2333km 158.1l benya
    MCV Stepway 6.76L 3 személy fullra rakva. 2440km 164.97l benya
    Szerintem ezek nem rossz fogyiadatok.Jó idönként pörgetni kellet ahhoz, hogy a ménest összetereljük, de nem panaszkodom.
    Ha minden jól megy akkor jövőre MCV Stepway 1.0 Lpg-ről is irhatok fogyasztás adatokat.
    Lpg most 7l fogyit produkál (hideg miatt több a benzin) nyáron 7.5l az Lpg
    Üdv Nagya

• Sheme
    • Regisztrált tag #80

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Sheme
    Sheme
    • Regisztrált tag #80

V.I.P
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Halihó Nagya!

Köszönöm szépen az infókat.

Ezekben megbízom, semmit a teletankos vezesses bohózatban, amikor két kákabélű bohóckodik alig 100 km-en. Az nem teszt, az lószerszám.

Akkor én is!

Nálam 4 személlyel, többnyire sztrádán - és volt benne Siófok - Zalakaros, oda-vissza, majd onnan Bp -, emelkedőn 140-nel, de néha 160-ba is belekósotolva 4.9 l / 100 km fogyasztás MaxxMoci Diesel-ből. Egyszer voltam 5.2-n, igaz, 140 alatt nem sokszor volt a mutató és nem volt másfél óra Bp - Hegyeshalom - reggel 6-kor már kint voltam a kivezetőn, míg a többi félkómásan otthon éledezett, így nem nagyon tartottak fel. Épp Söll-be - Ausztria - tartottam.

Ha nem küldöm ennyire, és sík úton - pl Bp - Békéscsaba -, átlag 110-120 között, gyorsabban nem érdemes menni, mert mindig kijön egy gyök kettő az ember elé és képtelen 140-150 közé gyorsítani, hátha szétesik a verdája -, úgy 4,1 - 4,4 liter / 100km.

Ja, igen: 1.5 DönCI, 75 Le / 200 Nm, klímázva, nem huzatozva.

• Sheme
    • Regisztrált tag #80

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Sheme
    Sheme
    • Regisztrált tag #80

V.I.P
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Nagya!

Nemrég voltam a nem reklámozható kollégánál és bizony alaposan ráléptem a gázpedálra. 5.2 liter / 100 km. Soha ilyen sok nem volt a fogyasztásom!

No, ami a lényegesebb, ha már a Jogger szóba került: 2023-ban jön majd 1.6 16v szívóval és egy pirinyó kis akkumulátorral - környezet fetisisztáknak: szerintem azért a városi 2 dl benzinért cserében nem nagyon éri meg a dolog. Mindenesetre örvendetes, hogy visszakerül a Logan I-ben, pár hónapig gyártott szériákba szerelt 1.6 16v, ami azért akkor a 107 Le-vel nem volt rossz.

Igaz, ott meg a fedélzeti számítógépből kihagyták a pillanatnyi fogyasztást... De hát mindent nem lehet!
    smile

• Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Krogergo
    Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Az az 1.6-os nem az az 1.6-os lesz, hanem az újabb, Nissan alapú.

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

Pár gondolat és összehasonlítás a Sandero (91 lóerő 6 sebesség) és Clio 4 (75 lóerő 5 sebességes váltó) kapcsán:

Méretre és formára nagyjából hasonló a 2 autó, azonban a Dacia csomagtartója nagyobb és használhatóbb mint a Clioé.

Az első lámpák szerintem jobbak a Sanderon, jobban látok velük!

A Dacia magasabb, jobban látom a forgalmat, könnyebb a ki-beszállás. A Sandero első ajtajainak furcsa formáját azért szokni kell, nehogy fennakadjon a használó! A Clio benzintank ajtaja elektromosan zárt, a Sanderon a tanksapkát kell kulccsal zárni.

Beltér:

A Dacia Comfort verziója a szövet betétekkel felveszi a versenyt a Clioval. Azonban a Sanderoban az ajtón lévő kartámasz alacsonyabbra került, mint a Clioban, nekem például nem kényelmes!

A kormány mindkét autóban minden irányban állítható, jó fogású.Szerintem a Clio kormánya finomabb és precizebb volt, de a Sandero is jó kategória! A Sandero kormányára került a tempomat és a sebességhatároló kezelése, jobb mint a Clioban, ahol a tempomat a kézifék mellett volt.
    A fedélzeti számitógép kezelése is a kormányról történik a Daciaban, szintén kényelmesebb mint a Clioban, ahol az ablaktörlő kapcsolókar végén voltak a nyomógombok.

Az óracsoport és az ott található kijelző jobb grafikájú mint a Clióban és több infót is tud megjeleníteni. Például a vízhőfok alakulását is.

Az ablaktörlő kapcsoló (esőérzékelős) kiosztása és működése ugyanaz mindkét típusban.
    A lapátok a Sanderoban nagyobb felületet törölnek, nagyon jók. A párátlanítás is gyorsabb a Daciaban, nagyobb rések vannak a szélvédő alatt a műszerfalon, több levegőt tud fújni.

A váltók érezhetően különbözőek, eleve egyik 6, a másik 5 sebességes. A Sanderonál 90 körül kapcsoltam a 6-at, 95 körül 2000-es fordulatszámon ment a motor.

A Dacia váltó nagyobb figyelmet igényel, hogy odakapcsolj ahova szeretnél, a Clio váltó precízebb,

Szerintem (!) a zaj nem nagyobb a Sanderoban!!!! Az ajtózárnál látható szigetelés nem csak az újságírói tesztautók tartozéka. smile

8” kijelző+ rádió+hangszórók:
    Az én verzióm nem navis, de az android autóval azonnal azzá válik. A rádió könnyen kezelhető, RDS, közlekedési infó, stb...
    Ami a Clioban egyértelműen jobb volt az a hangszóró rendszer, minden másban minimum azonos szinten van a Dacia vagy jobb.

Most hirtelen ennyi, ahogy gyűlik a tapasztalat, megosztom Veletek.

• Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Krogergo
    Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Szia!
    Köszönjük a leírást!
    Ha a hangszórókat nem tudod megszokni, az cserélhető márkaszervizben kapható gyári Focal (prémium márka) amit a Daciához/Renaulthoz fejlesztett a cég. És és föld a különbség az alap és e hangszórók között. Ez tisztán, dinamikusabban szól. Főleg, ha az ajtó lemez belülről kap egy bitumen lap borítást is, hogy ne rezonáljon, mint a drágább autókban van.

• Samu Misi
    • Regisztrált tag #13
    • Regisztrált: 2005 szeptember 02 péntek , 10:40:04

Logan 1.4 MPI
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Samu Misi
    Samu Misi
    • Regisztrált tag #13
    • Regisztrált: 2005 szeptember 02 péntek , 10:40:04

Logan 1.4 MPI
    Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!
    Pár gondolat és összehasonlítás a Sandero (91 lóerő 6 sebesség) és Clio 4 (75 lóerő 5 sebességes váltó) kapcsán:

captainosi

Megkérdezhetem, hogy a Clio-t cserélted a Sanderóra? Ha igen, mi volt az oka?

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

captainosi

Megkérdezhetem, hogy a Clio-t cserélted a Sanderóra? Ha igen, mi volt az oka?

Samu Misi

1. A Clio-t másfél éve vettem készletes akcióban 3 misiért. most beszámitották 3,2 misiért.

2. A Sandero kényelmesebb, jobban tetszik. Erősebb a motorja, több extrája van, mint a Clionak. A Clio 4 9 éves konstrukció, a Sandero új.

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Rövid tapasztalatok:
    A navi fagyogat, meg kicsit késik...(meg gondolom az emisszió miatt inkább kivisz a főútra, hiába 10km kerülő)
    Az ablaktörlő a szakaszos, ami az "auto", no az össze vissza szabályoz.
    A hátsó féket lehet megpróbálom megvasalni, mert néha olyan szakaszos hangot hallok(mintja tojás lenne a dob)
    A sárga festék nem jutott mindenhova. Kicsit nehezen melegszik. A fűtés viszont elég hamar fújja a meleget.(tegnap jöttem rá, hogy csa "HI" állásban adja rá igazán a kakaót). Ha eléggé magasra állítom az ülőlapot, a fejem nemigen akar beférni beüléskor.(182)
    427,4kmre kért 24.05 litert. Igaz az útviszonyok miatt felében 70el döcögtem 5.ben...

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy miért csak 5 sebességes váltóval lehet rendelni az új Sanderokat?! Csak a kifutó készlet van 6 sebességes váltóval.Remélem nem valami váltó hiba miatt...
    Ráadásul így is 220 ezerrel ment fel az ára...
    Illetve érdemes szerintetek megvásárolni a plusz garanciát vagy/és az Easy sevice-t??!

• Deleted-User-3242
    • Regisztrált tag #3242

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Deleted-User-3242
    Deleted-User-3242
    • Regisztrált tag #3242

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

A plusz garancia és az Easy Sevice szolgáltatások közül én csak a garancia kiterjesztést /a G+ -ot/ választottam; de ennek elsődlegesen pénzügyi okai voltak. Szerintem érdemes mindkettőt mérlegelni és azután dönteni.

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Sziasztok!

Ma este elindultam az autóval, kikapcsolt a rádió. Mentem pár kilométert, megálltam a párom munkahelyénél és gondoltam újraindítom az autót, hátha elindul a rádió is. El is indult minden, majd a következő jelenséget produkálta:
    leállt a motor és újraindult, folyamatosan egymás után, mintha a start-stop rendszer kapcsolgatná és közben kiírta, hogy ellenőriztesse a gépjárművet.
    Leállítottam, kulcs ki, kiszálltam, bezártam, kinyitottam újra elindítottam. A sárga kulcs nem világított, hibaüzenet nem volt, de a jelenség megismétlődött.
    Hívtam az assistans szolgáltatást, mondták, hogy küldenek autómentőt. Közben felnyitottam a motorháztetőt, megtapogattam az akksi csatlakozokat, de szemre minden a helyén volt. Közben megjött a párom, mondtam neki mi van, meg is akartam mutatni de a kocsi rendben elindult, semmi hiba.
    Az autómentőssel beszéltem, hazagurultam minden gond nélkül.
    1200 km van a gépben, nem valami biztató ez a jelenség...
    Holnap hívom a szervizt, kérek egy időpontot. frown

• macilka
    • Regisztrált tag #189

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    macilka
    macilka
    • Regisztrált tag #189

220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Remélhetőleg csak valami kontakthiba lesz.

• captainosi
    • Regisztrált tag #3310

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    captainosi
    captainosi
    • Regisztrált tag #3310

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Pénteken szerviz látogatás megvolt: eltárolt hiba nem volt, nem találtak semmi gondot sehol (akku, biztosítékok, kábelek) az autó a csütörtök esti mutatvány óta tökéletesen működik. Használom ahogy, eddig, remélem többet nem fordul elő a probléma.

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Srácok. Az új Sandero Stepwaybe gyárt valaki.méretpontos üléshuzatot???

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Csomagtér tálca milyen jó bele? Ez a dupla padlós csomagteres, a méretpontos az emeletet tartó 2 műanyag sín miatt nem fért bele...

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Egy probléma zavar a kocsival. Neha olyan mintha egy pillanatra megugrana egy ütemre a motor
    ..Nem tudom mi lehet...

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Egy kérdés így végszóra: A kettes és a hármas Sandero futómű beállítasi adatai ugyanazok lehetnek?

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Ja. A futómű kapott egy pofont. Elkezdett huzni kicsit balra. Futóműves állított rajta, most jobb. A kiterjesztett garit megvettem hozzá. Hidegen néha elég bizonytalan a motor. "leálljak vagy se?" A vonóhorgot megrendeltem. Majd a közeljövőben megy műszakira. A hátsó dobot megmérettem a klubnál...ingadozás határértéken belül...

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Srácok! A moduláris tetősínhez milyen "kapaszkodókat" gyártanak, amivel rögzíteni lehet valamit rá, ha keresztben van? Esetleg lenne valakinek fotója egy ilyenről? A rúd keresztmetszete minden szimmetriát nélkülöz amúgy...

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

A jobb oldalit tervezem vágatni... Aztán rápróbálás. Egy maszek bringa tartóhoz lesz.(fekvőbringa, a 168cm tengelytávhoz a gyári tartók rövidek. A tandem tartó meg drága picit.)

• ugux
    • Regisztrált tag #2817
    • Regisztrált: 2017 március 02 csütörtök , 09:04:28
    • Bejegyzések: 1

3 éve
    2022 február 20 vasárnap , 13:49:16ugux
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    ugux
    ugux
    • Regisztrált tag #2817
    • Regisztrált: 2017 március 02 csütörtök , 09:04:28

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Igen magasság állító volt. Sikerult megcsinalni. Köszi

• Duster013
    • Regisztrált tag #3195

Duster013
    3 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Duster013
    Duster013
    • Regisztrált tag #3195

Duster013
    Nincs visszaút
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

3 éve

Esetleg a fényszóró magasságállítója...

• Miamm2006
    • Regisztrált tag #3227
    • Regisztrált: 2020 július 23 csütörtök , 10:13:09
    • Bejegyzések: 48

Balázs
    2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Miamm2006
    Miamm2006
    • Regisztrált tag #3227
    • Regisztrált: 2020 július 23 csütörtök , 10:13:09
    • Bejegyzések: 48

Balázs
    Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Sziasztok!
    Egy kis info (vagy) segítség kéne!
    Apám sandero stepway-ben (1,5 éves), a gyári navi nem ismeri Horvátországot. Mindösszesen 6 ország van rátöltve gyárilag.
    Hol vagy kinél érdemes próbálkozni?
    Köszi

• Koboraram
    • Regisztrált tag #3324
    • Regisztrált: 2022 május 11 szerda , 22:44:14

2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Koboraram
    Koboraram
    • Regisztrált tag #3324
    • Regisztrált: 2022 május 11 szerda , 22:44:14

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Sziasztok!
    2021 májusában vettem sandero stepway comfortot. Jelenleg 17e. km van benne, idén májusban volt az első éves szervíz. Röviden egy pár tapasztalat. Amikor megvettem még aznap beletetettem a PAJZS autóvédelmi rendszer egy középkategóriás változatát, nehéz volt megszokni, de már nem bántam meg. Ezt követően Cegléden megcsináltattam egy teljes körű alváz és üregvédelmet Dinitrolos technológiával 100eFt. Minőségi munkát végeztek ezt még az első éves szervizen is megerősítették. Tényleg leszedtek minden műanyagot és nem telibefújták hanem papírozták a kipufogó rendszert, gumicsöveket stb. Ez a Dinitrol alapvetően egy svéd viasz alapú technológia, van belőle pigmentes (bronz színű- használt autókra ajánlott), én pigment nékülit tetettem ( új autókra ajánlott). Az első éves szervízen átnézték pollenszűrő csere volt csak, 18eFt-Szolnokon márkaszervízben. Itt "elfelejtettek" egy szoftverfrissítést megcsinálni pedig kék visszahívás volt az autón. Átvittem Ceglédre ott pillanatok alatt rendezték.
    Ami zavar, hogy új autó esetében az első olaj és olajszűrő cser 30e km vagy 2 év!
    No ne, én fogtam román oldalakon utánanéztem Deepl fordítóval hogy hogy is kell olajat cserélni és milyen specifikációk vannak, mivel még most is a legtöbb alkatrész kereső nem ismeri a sandero III-at. Minden után 6e km után magam lecseréltem az olajat és olajszűrőt. A nehézség csak abban van hogy se emelőm se aknám nem volt, így elég nehéz volt háton fekve az udvaron egy pléden leszednem az alsó motort védő műanyag borítást. Megvolt különösebb gond nélkül. 16ekm-nél újra lecseréltem a motorolajat, de most nem bontottam az alját, hanem A Lidlben vett kis akkukulátorra köthető motorolajszívattyúval a nívó pálca helyén bevezett vékony szívócsővel leszívattam mérőedénybe, biztos hogy legalább 95%-a lejött. Igaz nem lett kicsrélve az olajszűrő, de gyárilag csak 30ekm-nél kellene, én már azt 6- nál is kicseréltem.
    Lényeg: motorolaj Castrol GTX 5W30 RN17 specifikáció
    Olajszűrő termékkód: 152095084R
    Olajleengedő csavar alátét: No 7703062023
    Pollenszűrő: No 272773016R
    Olajleengedő csavarhoz kell egy 8mm-es négyszögkulcs, nem imbusz!
    27-es villás vagy csillag vagy bármi a olajszűrő kivételéhez
    alsó műanyagborítás levételéhez 10-es , 8-as krova és torx.

• Sheme
    • Regisztrált tag #80

2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Sheme
    Sheme
    • Regisztrált tag #80

V.I.P
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Sziasztok!

Jézusom, ennyi tartalék van benne? És ezt elbírja a hajtórúd? A turbó feltöltő? A befecskendező rendszer?

Klikk!

Részemről ahová a gyár beállította, az a jó. Nekem minél tartósabb legyen, lásd nagy ccm-es USA autók. 7 liter V8 de csak 200 Le és 300 Nm. És egy életen át működik.

• DQM
    • Regisztrált tag #2471
    • Regisztrált: 2014 július 23 szerda , 09:08:34
    • Bejegyzések: 5

2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    DQM
    DQM
    • Regisztrált tag #2471
    • Regisztrált: 2014 július 23 szerda , 09:08:34
    • Bejegyzések: 5

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Sziasztok! Tudna valaki küldeni egy Sandero I-eshez magyar nyelvű szerelési könyvet?

• csoppika
    • Regisztrált tag #311

2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    csoppika
    csoppika
    • Regisztrált tag #311

Lefelé a lejtőn
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Sziasztok.Sandero stepway 2021 végi. Új kasznis. A legutobbi visszahívás óta(vezerlő frissítés), nem működik az ajtónyitó gomb. A közelségre kinyitás hol igen hol nem. Ha 8órát áll, akkor inkább nem. Nem tudják megcsinálni. Az agya látja, hogy nyomom az ajtón a gombot, de nem történik a kinyitás. Sajnos a tulajok 80 százaléka nem fogja észrevenni, ha a távirányítót használja normál módon. Hogy erre a bugra mikor lesz valami, ki tudja?

• Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Krogergo
    Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Szia DQM!
    Lecserélted a Logan1-et?
    Lényegében ugyan az a Sandero1 is, csak a csomagolása szebb. A régivel boldogultál, ezzel is fogsz. Ha mégsem, és kérdésed van, keress bátran.

• huzo
    • Regisztrált tag #3295
    • Regisztrált: 2021 augusztus 17 kedd , 07:56:34
    • Bejegyzések: 9

2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    huzo
    huzo
    • Regisztrált tag #3295

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Sziasztok!
    Másfél évet sikerült megúsznom balesetmentesen, de elhagyott a szerencsém március elsején.
    2021 Sandero 3 Stepway hátsó lökhárító cikkszámát meglehet valahol találni

• Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    Krogergo
    Krogergo
    • Regisztrált tag #331

krogergo
    220 felett
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Szia!
    Alvázszám alapján márkaszerviztől gyári. Utángyártott nem létezik. De sajnos ott tartunk, hogy a Daciánál minden hiánycikk, lehet ők sem fognak tudni adni.

• huzo
    • Regisztrált tag #3295

2 éve
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás
    huzo
    huzo
    • Regisztrált tag #3295

Isten hozott!
    • Küldés email-ben
    • Nyomtatás

2 éve

Igen, állítólag "minden" van csak a lökös hiányzik. Remélem előbb-utóbb az is lesz.
    Azt hittem"kerülő" úton előrébb tudom mozditani az ügyet, mert úgylátom az egész dolog csak nekem volna fontos.
    A biztosító az főleg nagyon rá ér.
    Üdv: H Zoltán

• 1
  • 2
Válasz írása 
  • Ugrás ide: Előző téma
  • Ugrás ide: Következő téma

• Ugrás ide: Dacia, típusok szerint
  • Ugrás ide: Szövegelő
  • Ugrás ide: Problémák, megoldásaik
  • Ugrás ide: Adok-veszek
Moderátor(ok): Admin, Administrator, Forma1, kekek, RS_Misi
#maradjotthon
Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © a Daciaklub.hu közösségé! Dacia Klub Magyarország ©2005-2022